Teksten laten schrijven voor een website?

Teksten voor een website zijn een verhaal apart. Niet alleen omdat een webtekst direct moet aanspreken bij de lezer, maar ook omdat deze – in de meeste gevallen tenminste – goed gevonden moet worden door zoekmachines als Google en Bing.

Op een webpagina zijn ca. 250 elementen van invloed op de vindbaarheid van die pagina door een zoekmachine. Het hangt van veel meer factoren af dan alléén de webtekst. Uiteraard is dit wel een van de meest belangrijke elementen en hier dien je dan ook voldoende aandacht aan te besteden. De basisregel is eigenlijk; schrijf naar je bezoekers; wat hopen zij aan te treffen? Welke informatie is voor hen van belang? ‘Relevante content’ zoals we dat noemen, zodat ze vinden wat ze zoeken. Dat is uiteindelijk ook het doel van een zoekmachine. Natuurlijk kun je de zoekmachine wel een handje helpen, zonder dat het storend wordt voor de lezer…

SEO optimalisatie

Door de relevante content te optimaliseren voor een zoekmachine, helpen we deze de webpagina te vinden. Hierbij moet je soms wel een beetje geduld hebben, want als je de pagina pas net online is gezet heb je nog geen autoriteit opgebouwd en ook dat speelt een belangrijke rol. Zowel een volledige webpagina schrijven als uitsluitend redigeren en SEO optimaliseren van webteksten behoort tot de mogelijkheden. Laat je gerust eens vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden!